Logo
a

Schoolstraat 35, 3670 Oudsbergen

+32 474 91 03 76

petra@meertensgielen.be

Boek een afspraak

Over ons

Meertens Gielen architecten is het architectenbureau van Maarten Meertens en Petra Gielen. Beiden hebben zij 20+ jaar ervaring. Deze twee geëngageerde architecten gaan met hun nuchtere kijk voor warme eenvoud, strikte dossieropvolging en maatwerk.

Petra

Petra heeft zich toegelegd op administratieve bouwdossiers: (steden)bouwkundig advies, bijgebouwen, regularisaties, milieu-aanvragen, zonevreemde constructies, beperkte verbouwingen, haalbaarheidsstudies, verkavelingen. Zij is vertaler tussen vergunningsdiensten en klant.

Petra Gielen Architect
Maarten Meerten Architect

Maarten

Maarten behartigt grote projecten en is hiervoor geassocieerd met de architectengroep R2Livin-Bisar waarbinnen R2Livin particuliere klanten bijstaat bij hun nieuwbouw of verbouwing en BISAR ondernemingen bijstaat bij bedrijfs- en groepswoningbouw. Als wandelende bouwencyclopedie bewaakt hij de uitvoeringskwaliteit.

Missie

Advies en begeleiding bij de vergunning & realisatie van bouwprojecten voor particulieren en bedrijven. Wij luisteren naar uw verhaal, toetsen de haalbaarheid van uw wensen en verlangens af en betrekken u actief bij elke fase van uw project. We streven ernaar om het vergunnings- en/of bouwproces voor u als klant zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dat doen we door ons flexibel op te stellen en open en duidelijk met u te communiceren over alle voor- en nadelen van de mogelijkheden die u als klant hebt. U krijgt onderbouwd advies zodat u altijd gefundeerde keuzes kunt maken. We hechten veel belang aan onze onafhankelijkheid, we zijn door niets gebonden aan externe partijen.

 

Visie

Elk dossier moet vooral in functie staan van de toekomstige eigenaars, bewoners, gebruikers en/of bezoekers. Dit geldt ook voor architectuur, of het nu een bijgebouw is, een woning, kantoor of ander gebouw. Een nuchtere en betaalbare aanpak en benadering staan bij ons centraal. Een architect moet met heldere communicatie en empathie het vergunnings- en/of bouwproces vergemakkelijken en rust brengen in het hoofd van de klant. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder gebouw in de eerste plaats dicht bij de mens moet staan en bestand moet zijn tegen de tijd.

 

Aanpak

Of u nu een kenner bent of een absolute leek, graag zelf de handen uit de mouwen steekt of liever een beroep doet op een professional, (ver)bouwen en administratie brengen stress met zich mee. Daarom maken wij het u graag gemakkelijk met een duidelijke en stapsgewijze aanpak voor uw specifieke bouwproject of dossier. Belangrijke factor hierbij is de kostprijs. Realistische inschatting hiervan gebeurt vooraf met terugkoppeling in elke fase.

 

(STEDEN)BOUWKUNDIG ADVIES | HAALBAARHEIDSSTUDIES | ONTWERP | KLEINE VERGUNNINGSDOSSIERS BOUW&MILIEU | BIJGEBOUWEN | ZONEVREEMDE CONSTRUCTIES | REGULARISATIES | BEPERKTE VERBOUWINGEN